• 04 JUL 17
  • 0

  Nienke Westra geslaagd voor Master Oncologie

  Onze collega Nienke Westra is geslaagd voor haar Master Oncologie, vanaf heden is zij “Master of Science oncologie fysiotherapie”.

  Deze fantastische prestatie is een goede aanvulling op alle specialisaties die wij in ons team hebben!

  Door haar masteropleiding is Nienke opgeleid om oncologiepatiënten met meer complexe problematiek te behandelen.

  Helaas krijgen veel mensen in Nederland krijgen te maken met kanker. Namelijk 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 2,5 mannen. Gelukkig overleven steeds meer mensen kanker en heeft een oncologiefysiotherapeut deze mensen steeds meer te bieden.

  Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen in allerlei stadia van kanker en bij diverse medische behandelingen. Veel oncologie patiënten hebben problemen met bewegen. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de behandeling (operaties, bestralingen en chemotherapie), lokale fysieke problemen (stug littekenweefsel, verminderde spierkracht, vochtophoping (oedeem) en pijn). Ook kunnen zij last hebben van algemene klachten zoals vermoeidheid, verminderde conditie en een verminderde zelfredzaamheid.

  Nienke is oncologisch fysiotherapeut, zij is een specialist op het gebied van behandelmethodes van kanker en de bijwerkingen daarvan. Samen met de oncologie patiënt maakt zij een specifiek behandelplan en een revalidatieprogramma, op maat gemaakt want ieder mens is uniek.

  Mocht u of iemand in uw omgeving hier meer over willen weten, neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op 0591-659 569, via mail: info@health-emmen.nl

   

  Leave a reply →