Diabetes

Diabetes training is een medische trainingsgroep speciaal voor mensen met diabetes. U traint onder begeleiding van een speciaal in diabetes geschoolde fysiotherapeut. Het doel van de training is om u fitter te voelen en ondanks uw diabetes toch uw lichamelijke grenzen te kunnen verleggen.

Voor wie?
De trainingsgroep is bedoeld voor mensen met diabetes (type 1 of 2). Bent u nog niet bij ons onder behandeling of is dit al lang geleden (> 3 maand)?  In dat geval houden we eerst een intake om uw klachten goed in kaart te kunnen brengen.

Intake
Bij de intake  wordt de lichamelijke conditie met behulp van verschillende testen in kaart gebracht en worden de individuele doelen bepaald samen met de deelnemer.  Het trainingsschema wordt door de fysiotherapeut opgemaakt en tevens wordt een ronde door de oefenzaal gemaakt om de apparatuur goed te leren kennen.

Training
Tijdens de training wordt veel aandacht besteed aan het trainen van grote spiergroepen en conditie.  U traint altijd op uw eigen niveau aan uw eigen specifieke doelen.  De fysiotherapeut houdt uw voortgang nauwkeurig in de gaten en stelt met u periodiek uw doelen en trainingsschema bij.

Chat openen