Artrose training

Artrose kenmerkt zich door een achteruitgang van de kwaliteit van het kraakbeen, wat voor de patiënt gepaard gaat met pijn en stijfheid. In de praktijk kan het gebeuren dat patiënten door deze klachten fysieke activiteit gaan vermijden. Regelmatig bewegen houdt de gewrichten soepel en de spieren sterk. De fysiotherapeut kan u helpen om stap-voor-stap meer te gaan bewegen, rekening houdend met de artrose.

Voor wie?
Artrose training is speciaal voor mensen die last hebben van artrose.

Intake
Bent u nog niet bij ons in behandeling of is dit al lang geleden (> 3 maand)? In dat geval houden we eerst een intake om uw klachten goed in kaart te kunnen brengen. Aan de hand van een aantal testen worden de doelen samen met u opgesteld. Aansluitend maakt u een rondje door de fitnesszaal om de apparatuur te leren kennen.

Training

Een trainingsprogramma dat zorgt voor een betere voeding en functie van het kraakbeen.  U leert hoe u uw lichaam kunt belasten zonder toename van pijn. Ook werkt u samen met de fysiotherapeut aan uw vooraf gestelde individuele doelen. Gaandeweg de training worden uw doelen waar nodig bijgesteld en wordt ook uw trainingsschema aangepast.  Zo werkt u structureel, gericht  en stapsgewijs aan uw gezondheid.