Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.  De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen.

In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.  De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Wij bieden de volgende mogelijkheden:

Conditie / Fittest
Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig? Hoe fit bent u eigenlijk? Aan de hand van enkele testen bepalen wij uw fitheid. Op basis van de resultaten krijgt u een persoonlijk advies.

Training
U heeft een bepaald doel voor ogen (conditieverbetering, afvallen, etc.). Wij stellen samen met u een programma op, waarmee u, onder begeleiding, gaat werken aan het behalen van dit doel.

Blessurebehandeling / Hersteltraining
Bij ons kunt u terecht voor blessurebehandeling. Door middel van therapie, ontlastende maatregelen (tape, brace, etc.) en adviezen wordt het probleem adequaat aangepakt. Vervolgens wordt er een trainingsschema voor u gemaakt, waarmee u terug kunt komen op uw oude niveau.

Preventie
De praktijk heeft uitgewezen dat, bij bijvoorbeeld beginnende hardlopers, na acht weken 30% afhaakt vanwege blessureleed. Om blessureleed tot tot een minimum te beperken, kunt u bij ons terecht voor een goed trainingsadvies.

Consult
Heeft u een blessure opgelopen, dan is er de mogelijkheid om bij ons op consult te komen. Wij kijken wat er aan de hand is en geven advies over de eventueel te nemen stappen.